Connect with us

Actualitate

MARȚI, 5 MARTIE, SEARĂ CULTURALĂ, LA SEBEȘ: PICTORUL EUGEN MĂCINIC ȘI SCRIITORUL RADU STANCA

Published

on

PICTORUL EUGEN MĂCINIC ȘI SCRIITORUL RADU STANCA albacarolinatv

Ne revine plăcerea de a vă invita la seara culturală „Primăvara în culori”, eveniment prin care îl vom aniversa pe pictorul Eugen Măcinic și ne vom reaminti cu nostalgie versurile poetului Radu Stanca. Coincidența fericită o reprezintă ziua de 5 martie, aniversare comună a celor doi artiști născuți la Sebeș.

Evenimentul va avea loc marți, 5 martie 2024, începând cu ora 16.30, la sediul Primăriei Municipiului Sebeș.

RADU STANCA (1920-1962) s-a născut la 5 martie 1920 la Sebeș, într-o familie cu frumoase tradiții intelectuale. Absolvent al Facultății de Litere și Filosofie a Universității din Cluj, a fost numit, în 1943 asistent la catedra de Filosofia Culturii condusă de Lucian Blaga, post pe care l-a ocupat doar un an (încă de pe atunci, fiind amenințat de o boală nemiloasă). În 1943 s-a înființat Cercul Literar de la Sibiu, la care Radu Stanca a fost considerat întotdeauna inițiatorul atmosferei de particulară efervescență spirituală și artistică.

Dramaturg, eseist, autor de aforisme și regizor de prestigiu, dar mai ales poet, Radu Stanca s-a stins atât de timpuriu, fără a fi trăit satisfacția de a-și vedea opera literară publicată.

Alături de tinerii entuziaști care activează în cadrul Asociației „Laudă semințelor” fondată de Bogdan Turcu, vă invităm să ne amintim de Radu Stanca, în atmosfera unei serate culturale de primăvară.

„Membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, autor a numeroase expoziții în țară și în străinătate, EUGEN MĂCINIC se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist natura a fost și rămâne principala sursă de inspirație creativă.” – Dr. Maria Olimpia Tudoran Ciungan, critic și istoric de artă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate