Connect with us

Actualitate

Lucrări după inundații în Arieşeni. 50 de familii au rămas izolate

Published

on

Ravagii și zone afectate în comuna Arieșeni

În ziua de 18 mai 2021, Arieșeniul a fost sub asediul apelor, ca urmare a ploilor puternice din ultimele ore cât și a topirii zăpezilor.

La nivelul de ISU Alba a fost alertată Grupa Operativă şi a fost prealertat personalul operativ pentru a fi gata să intervină la nevoie.

După cum se vede în imaginile filmate, la unele gospodării a ajuns albia râului Arieș.

Vezi și COD PORTOCALIU pe râul Arieș. Posibile efecte severe şi creşteri importante de debite

Mihai Pașca – viceprimarul comunei Arieșeni, ne informează despre situația precipitaţiilor înregistrate în ultima perioadă și despre efectele devastatoare ale acestora:

De altfel, mai multe râuri din judeţele Alba și Bihor s-au aflat sub un cod roşu hidrologic, un pod ce leagă satul Galbena de comuna Arieșeni.

La Valea Galbenei a căzut podul care face legătura cu satul Galbena, astfel, în jur de 50 familii au rămas izolate”, a declarat primarul Gheorghe Pantea.

Promisiunile electorale s-au împlinit: creștem Alba Iulia în buruieni de 1 metru

În următoarea perioadă, meteorologii anunță o perioadă scurta călduroasă după care vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în interval de valabilitate: 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00.


Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

      În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.
      Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate