Connect with us

Actualitate

Festival de România, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia. Ce ARTIȘTI vor urca pe scenă

Published

on

festival de romania carolinatv

Concertele din Piața Cetății, de Ziua Națională a României 2023 la Alba Iulia

În seara de 1 Decembrie, tot pe scena mare din Piața Cetății, arhaicul și clasicul, modernul și tradiționalul se completează și generează un vulcan de emoții într-un spectacol-eveniment, „Un secol de DOR”, creat de maestrul Grigore Leșe.

Lui i se vor alătura soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu cu fagotul ei magic, pianista Ioana Demetra Gârleanu și Taraful Cătălin Iancu iar rezultatul va fi unul memorabil, pe măsura importanței zilei în care va fi pus în scenă.

1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Programul OFICIAL pentru Ziua Națională

Seara de 2 decembrie îi va aduce împreună, pe scena din Piața Cetății, pe Subcarpați și Grupul Iza, exponenții absoluți ai fuziunii dintre sound-ul modern și spiritul românesc ancestral.

O colaborare începută în 2019 între cele două trupe, aparent atât de diferite, a devenit, între timp, un adevărat reper pentru ceea ce România are de oferit din punct de vedere muzical. Show-ul lor va fi precedat de un alt moment de inspirație pur românească, în care proiectul DOMINO va duce țambalul tradițional la un nivel nemaiauzit, într-o fuziune originală cu rock-ul și temele muzicale moderne.

Folclorul românesc va fi la el acasă, în Cetate, timp de două zile. Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Mariana Anghel, Traian Jurchela, Cornel Borza sau Mariana Deac sunt doar câteva dintre numele de rezonanță care vor urca, pe scena mare din Piața Cetății, pentru a le oferi românilor prezenți la Alba Iulia o parte din România Tradițională, spectacolul creat și coordonat de maestrul Alexandru Pal, special pentru Ziua Națională a României.

Programul complet al Festival de România® este în curs de definitivare și va fi disponibil în curând, au transmis reprezentanții administrației locale

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate