Connect with us

Actualitate

DEPARTAMENTUL PENTRU MAREA UNIRE

Published

on

Guvernul începe pregătirile pentru împlinirea a 100 de ani de la Mare Unire și înființează un departament pentru a se ocupa de evenimentele ce vor avea loc în 2018.

35 de persoane vor fi angajate în acest departament Centenar, care are principala atribuție de coordonare a pregătirilor la nivel național.

 ”La 1 decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la constituirea statului naţional unitar român, realizată prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Sătmar cu Regatul României. Acest moment aniversar trebuie marcat în mod corespunzător, sens în care se propune înfiinţarea Departamentul Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, condusă de un secretar de stat, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Departamentul va coordona la nivel naţional pregătirea, organizarea şi desfăşurarea manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi sfârşitul primului Război Mondial”, conform unui proiect de lege

SURSA: ziarulunirea.ro

Alba Iulia va fi centrul evenimentelor care vor avea loc peste doi ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia