Connect with us

Actualitate

COPLATA SAU OFICIALIZAREA ŞPĂGII DIN SĂNĂTATE

Published

on

spaga-sanatate

Coplata(ŞPAGA) în sistemul sanitar românesc functionează dintotdeuna .

A imbracat si imbraca diverse forme inclusiv sub vesnica varianta a multvehiculatei SPAGI DIN SANATATE care a avut si are nu numai componenta de la pacient la MEDIC(simbolic asistenta , infirmiera) ci si forma reglementata prin norme si legi . Functioneaza de mult , in Romania probabil de cand s-a institutionalizat relatia spitaliceasca MEDIC -PACIENT.

Deunezi, tot ca si cumetrii lor de a PSD , liberalii ,prin bisturiul administrativ al D-lui Dr.Ministru ,un fel de simbioza privat-publica online , pentru ca practic nu stiai daca este in sala de operatie in Sibiu sau in cabinetul ministrului din Piata Revolutiei din Bucuresti , asadar NOAPTEA CA HOTII sau mai primejdios , cu cateva ore inainte ca parlamentul sa-i basculeze in bloc din fotolii ,ministri liberali au adoptat un puhoi de ordonante care cica ar fi in iteresul (cetateanului) pacientului. Fals , este o alta modalitate de a rezolva spaga.

Vezi şi Comportamentul pacienţilor în cabinetul dentar

Iar spre exemplificare va oferim cateva modalitati guvernamentale de a rezolva SPAGA LEGALIZATA din sanatate, caci bine de stiut , ca sa poata accesa sumele fabuloase pe care dupa revolutie intr-un fel sau altul ANIMALUL POLITIC MIORITIC ,instalat vremelnic in vreo demnitate, trebuie sa treaca banul prin buzunarul privatului de unde ajunge personal la „PREACINSTITUL POLITICIAN” sau la partid sau poate in insula Belina ca sa taluzeze malurile politicii romanesti.

  • PROGRAMUL NICOLAESCU – spaga institutionalizata pentru medicina de familie respectiv furnizorii de servicii medicale din paraclinic (atat de stat cat si privati) dupa modul cum a fost reglementata , derulata si mai ales finantata.
  • GESTIONAREA BUGETELOR CNAS in functie de intereselor gasti securisto-comuniste care a acaparat mai ales dupa anii 2000 fraiele sanatatii romanesti , cel mai relevant exemplu fiind cazul Dlui Presedinte al CNAS Marian Burcea , arestat in 2018
  • MAJORAREA SALARIILOR IN SANATATE , tot o forma de spaga a PSD-ului pentru a castiga capital electoral prin modul in care s-a aplicat , fara majorare de tarife ci ca si subventie mascata , una din gaselnitele celui mai malefic personaj politic de dupa 2000, acest HREBENCIUC al noii generatii politice din Romania care este Dl Victor Ponta ( PS .Eronat a fost poreclit in trecut Micul Titulescu , era si atunci insa a jucat perfect rolul si viata reala l-a „dezbracat”de travestiul in care s-a asuns si avem de-a faceacum cu NOUL HRENBENCIUC al politicii romanesti care este VICTOR PONTA)
  • 2020 ( douazeci-douazeci , cum ar zice tot in impegat de miscare din triajul spagii romanesti} ” LIBERALIZAREA ACCESULUI PACIENTILOR LA SERVICIILE SPITALICESTI PRIVATE -iarasi o modalitatea de a cupla robinetele private la bugetul sanatatii. Sub obladuirea politcului instalat in structurile teritoriale ale CNA-seurilor judetene coplata a fost permanenta in sarcina asiguratului iar accesul la serviciile de sanatate bazat pe principiul dedisparutului PCR (pile , cunostinte ,relatii) Asadar nici o diferenta intre atitudinea celor doi distinsi Domni semnatari ai declaratiilor de mai jos, DEMAGOGI INSTITUTIONALI, unul fiu de fost general iin structurile criptocomuniste, celalalt plodul unei „familii politice postdecembriste , jalnice si fara…..tara !!!!!

„Furnizorii de servicii medicale private analizează oportunitatea de a nu încheia un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în 2020. Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED îşi exprimă îngrijorarea cu privire la decizia de prorogare a introducerii contribuţiei personale până la 1 aprilie 2021.

În contextul amânării acestei măsuri esenţiale pentru acoperirea costurilor reale ale unui segment important din piaţa serviciilor medicale – facem referire în mod special la spitalizarea continuă şi la cea de zi – membrii PALMED, care au cotă de piaţă de peste 70%, anunţă că iau în considerare să nu mai semneze contractele anuale care permit decontarea serviciilor în mediul privat. „Declara Cristian Hotoboc , Presedinte PALMED .

„Pentru Ludovic Orban, „banii sunt la fel, iar cei din programele de sănătate nu au destinaţie spitalele sau medicii. Banii din programele de sănătate au ca destinaţie cetăţenii care au nevoie! Aceşti pacienţi au dreptul să-şi aleagă unitatea spitalicească de serviciile căreia vor să beneficieze”. „

Cine plateste Coane Ludvic (Fanica in varianta Orban Prim Ministru} in fapt SPAGA DIN SANATATEA ROMANEASCA !!! Amaratul de pacient ca pe voi (ludovici si hotoboci deavalma ) , cu totii in corpore , nu va doare nici in …..TASTATURA , caci pixul nu-l mai folosisti.

Advertisement

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia