Actualitate
Concursul „Aventuri Culinare” la a 8-a ediție la Ighiu. Gătitul la foc deschis și arome Internaționale
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp
Published
7 zile agoon
Anul acesta a marcat a opta ediție generală a evenimentului, care a avut loc anterior în alte locații înainte de a-și găsi casa la Ighiu în ultimii patru ani.
Concursul, cunoscut pentru accentul său unic pe gătitul la foc deschis, a reunit 11 echipe din diverse regiuni, inclusiv Budapesta, Szolnok (Ungaria), București, Vâlcea, Oradea și echipe locale din Ighiu . Participanții au înfruntat condițiile meteorologice dificile pentru a pregăti o gamă diversă de preparate, punând accent pe practicile culinare tradiționale și internaționale
.
Echipele au prezentat o varietate largă de feluri de mâncare, toate pregătite la foc deschis:
. O altă echipă din Budapesta a prezentat versiuni mai mari ale sarmalelor tradiționale . Gulaș: O specialitate din Ungaria, gulașul de vită cu legume și găluște a fost o alegere populară, pregătit de echipe din Budapesta și Szolnok .
Iahnie de fasole cu ciolan afumat: Acest fel de mâncare tradițional românesc a implicat călirea atentă a legumelor, apoi adăugarea ciolanului afumat de casă și a supei sale pentru o aromă îmbunătățită. Ingredientul secret a fost notat a fi un ciolan bine afumat, de casă, și ordinea precisă de adăugare a ingredientelor la foc .
Preparate din carne de struț: O ofertă unică anul acesta a fost carnea de struț, furnizată de o fermă din Sebeș. Echipele au pregătit feluri de mâncare precum pulpă și gât de struț cu măsline, limbă de vită, limbă de porc și diverse legume, alături de o ciorbă „Truag” – o invenție originală care folosește pipotă de struț în loc de burtă de vită, lăudată pentru consistența sa extraordinară, naturală și fără colesterol .
Clătite: Un grup de copii din București a participat cu clătite, oferind o gamă de la „clătita soldat” la „clătita general”, care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai rapid servite preparate la eveniment .
Fuziune Româno-Braziliană: O echipă a prezentat un ceaun de pui însoțit de legume la grătar și ananas, îmbinând tradițiile culinare și condimentele românești și braziliene
Juriul a fost format din trei profesioniști culinari experimentați, membri ai clubului IPA VIP, care au menținut imparțialitatea pe tot parcursul concursului.
Premiile au fost acordate pentru diverse categorii:
Cel mai bun produs gastronomic internațional: IPA Szolnok
Cea mai bună prezentare: Primăria Comunei Ighiu
Cel mai bun produs tradițional: AN CBRR Mediaș
Cel mai bun desert: Clubul IPA VIP (pentru clătitele lor)
Cel mai bun produs original: Echipa braziliană, recunoscută pentru preparatele lor inovatoare și abilitățile culinare
Concursul „Aventuri Culinare” este dedicat promovării tradițiilor locale și încurajării schimbului culinar internațional . Intrarea la eveniment a fost gratuită, permițând tuturor participanților să se bucure de preparatele gătite fără costuri, un principiu pe care organizatorii intenționează să-l mențină pentru a preveni transformarea evenimentului într-o afacere.
Organizatorii și-au exprimat recunoștința față de toți participanții și partenerii, așteptând cu nerăbdare „Aventuri Culinare 2026” și continuând să promoveze Ighiul ca o comunitate primitoare, cu oameni harnici .
OPINII: Omenirea la răscruce, România nicăieri! Prof.Ioan Romeo Mânzală
OMAGIU ADUS MICULUI GENIU AL MUZICII, CARL FILTSCH, DE PIANISTA JAPONEZĂ CHIYO HAGIWARA
Artă pe coajă de struț: Lecții de natură și creativitate la o fermă din Alba
Gala Fermierilor la Universitatea Sapientia: Agricultorii din Mureș și Alba, premiați pentru excelență
Protest al Polițiștilor din Alba, împotriva ordonanței ”Trenulețul”
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba continuă activitățile dedicate creșterii siguranței minorilor
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp
Campioanele României întâlnesc CSO Voluntari într-un meci de gală la Blaj Emoții și entuziasm în orașul campioanelor! Sâmbătă, 11 octombrie,...
Peste 3.700 de case de amanet, în vizorul ANAF,ca urmare a analizelor de risc informatizate Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã...
Lumea de azi trece prin zile grele și confuze. America e nervoasă și se agită. Uniunea Europeană se confruntă cu...
Benvenuti redeschide cu un nou concept magazinul din Alba Mall – reduceri, stil și o nouă experiență de shopping! Clienții...
Într-o lume internațională din ce în ce mai tensionată, Germania ar putea să revină la serviciul militar obligatoriu. Cancelarul Friedrich...
Mercedes-Benz a negat în mod oficial informațiile conform cărora ar urma să cumpere motoare de la BMW pentru a le...
După închiderea fabricii de ciorapi Ciserom de la Sebeș, România ”educată și dezvoltată” continuă cu un alt episod de fabrici...
”N-am început cariera de scriitor cu nici un fel de ambiție literară. Am început să scriu din disperare că neamul...
Reduce inflamația, regenerează celulele și îți crește energia – tot ce trebuie să știi despre puterea postului intermitent Beneficiile postului...
Începând cu 1 septembrie 2025, mii de români îşi pierd calitatea de coasigurați în sistemul public de sănătate și vor...
Specialist dedicat îngrijirii nou-născuților se alătură echipei medicale din Blaj Începând de astăzi, echipa medicală din Blaj se mărește. Dr....
Transilvania se pregătește pentru una dintre cele mai calde săptămâni din această vară, cu temperaturi care vor urca frecvent peste...
Ultimele comentarii