Connect with us

Cultură

Concerte de CRĂCIUN cu restricții. Alba Iulia, Abrud, Blaj, Ocna Mureș, Zlatna

Published

on

concerte orchestra de camera decembrie 2021

Participarea este permisă doar pentru o anumită categorie de persoane

La Blaj:

Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciati dirijori ai lumii, va fi prezent alături de Orchestra Filarmonică de Stat din Sibiu la Concertul de Crăciun de la Palatul Cultural Blaj, care va avea două reprezentații în a doua zi de Crăciun, duminică 26 decembrie, de la orele 16:00 și 19:00. Vor susține recitaluri soprana Virineia Pîrnău, câștigătoarea Sibiu Opera Festival 2021, și naistul Alexandru Pal, iar invitat special va fi acordeonistul Marcel Oroianu. 

Organizatorii au decis să ofere două reprezentanții, deoarece, din cauza restricțiilor sanitare impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus, spectacolele se vor desfășura cu maximum 50% din capacitatea Palatului Cultural. Prețul unui bilet este de 50 lei. Biletele pot fi achiziționate zilnic, între orele 12:00 – 17:00, de la Palatul Cultural Blaj.

Participarea este permisă doar pentru următoarele categorii de persoane:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS- CoV-2;

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Trei concerte speciale la Ocna Mureș, Abrud și Zlatna

Orchestra de Cameră a Județului Alba susține, în perioada 22 – 23 decembrie, o stagiune de concerte dedicate Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, artiștii orchestrei propun o poveste muzicală despre sărbători în trei concerte speciale la Ocna Mureș, Abrud și Zlatna.

Prima reprezentație va fi în 22 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biserica Reformată din Ocna Mureș, fiind urmată apoi în 23 decembrie de două concerte în Abrud (la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – ora 12:00) și respectiv Zlatna (Casa de Cultură „Horea Popescu” – ora 18:00).

În program sunt incluse colinde și cântece de Crăciun în interpretarea Orchestrei de Cameră a Județului Alba, alături de soliștii:

  • LORENA PUICAN – soprană
  • ALEXANDRU PAL – nai
  • GEORGETA PLUTĂ – soprană
  • DAN LIVIU CERNAT – vioară

Concertele sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu primăriile Ocna Mureș, Abrud și Zlatna. Fiecare eveniment se va desfășura cu public, accesul fiind permis până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

sau

  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS- CoV-2,

sau

  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore,

sau

  • prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Focul Lupului Alb – Ediția a 4-a, Cugir 2021

În Alba Iulia:

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, două concerte extraordinare dedicate Sărbătorilor de Iarnă. „Gala colindului tradițional din județul Alba” și „Concert de colinde la palat” au fost evenimentele culturale care reunit, sâmbătă și duminică, o parte dintre cei mai îndrăgiți interpreți de folclor muzical din România.

Primul concert a avut loc, sâmbătă, 18 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și a cuprins Gala colindului tradițional din județul Alba. Concertul a fost susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de îndrăgiți interpreți de folclor precum Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Veta Biriș și Grupul vocal de teologi greco-catolici, Mariana Anghel și Adriana Anghel, Leontina Fărcaș și Grupul vocal tradițional „Muguri de Tezaur”, Ilie Medrea, Roxana Reche, Mirela Mănescu și Grupul vocal tradițional „Țarina”, Marinela Baba, Teodora Zărnescu Craiu și Maria Dan Păucean, Cristian Țăran, Floricica Moga, Maria Filimon, Adina Hada și Miruna Medrea, Nicolae Plută, Dorina Narița, Ina Todoran și Grupul vocal tradițional „Fetele de pe Târnave”.

Trei VACCINAȚI infectați cu varianta OMICRON. Noi cazuri

Cel de-al doilea concert extraordinar a avut loc la Palatul Cultural din Blaj, fiind un eveniment care a reunit orchestrele Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba: Orchestra de Cameră și Ansamblul Folcloric. Celor două orchestre li s-au alăturat interpreții Mariana Anghel, Leontina Fărcaș, Grupul vocal tradițional ,,Muguri de Tezaur”, Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Ina Todoran, Grupul vocal tradițional ,,Fetele de pe Târnave”, Dorina Narița și Nicolae Plută.

Ambele concerte s-au desfășurat cu public, accesul fiind permis până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. De asemenea, pentru acces au fost impuse măsurile sanitare în vigoare precum prezentarea certificatului de vaccinare sau a rezultatului unui test RT- PCR negativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate