Connect with us

Actualitate

Angajatii ANAF vor primii premii din recuperarea banilor de la contribuabili

Published

on

anaf alba

O parte din banii încasați de Fisc de la contribuabili va fi folosită la premierea angajaților proprii

 

ANAF poate reține la bugetul propriu, începând din acest an, o cotă de 15% din valoarea sumelor recuperate de la contribuabili, pentru a acorda premii personalului propriu, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 116/2017 privind unele măsuri bugetare și pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ce a fost publicată în Monitorul Oficial la finalul anului trecut și deja se aplică.

Incepând din acest an, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate reține la bugetul propriu o cotă de 15% din sumele recuperate de la contribuabili, cu scopul de a acorda premii personalului angajat. Măsura ar trebui să conducă la crearea unui sistem de cointeresare a personalului din cadrul ANAF care participă la obținerea unor rezultate performante, informeaza avocatnet.ro.

Măsurile prezentate mai sus îngrijorează mediul de afaceri, care se așteaptă, în acest context, la o sporire a numărului controalelor efectuate de inspectorii ANAF, având în vedere că între valoarea eventualelor amenzi și sumele reținute de către ANAF la bugetul propriu există o legătură directă.

Taxa auto 2018. Care vor fi cele mai afectate mașini

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia