Connect with us

Actualitate

AIDA, O VECHE OPERĂ ORIGINALĂ, CARE SE JOACĂ ÎNCĂ PE BANII ALBAIULIENILOR

Published

on

aida stp transport alba iulia

Plângeri penale, probabil și amenințări din partea acestora la adresa primarului Pleșa vor curge de acum înainte…

Din ultimele informații apărute recent în media județeană, constatăm, fără prea mare surprindere, că încep să iasă la iveală toate elementele constitutive ale AIDEI, o operă originală, de mare amploare, cu actori bine cotați în piață, cu un scenariu aparent întortocheat și un cadru generos, în care să intre toată ,,lumea bună”, cu bilete plătite scump, bineînțeles de către albaiulieni.

,,Minunata” AIDA nu și-ar fi arătat ,,adevărata față” dacă proaspătul primar, Gabriel Pleșa, n-ar fi ridicat cortina ce acoperea acest interesant spectacol, care rulează de ani buni, însă niciodată transparent, cu toate cheltuielile la vedere, aduse la cunoștința publicului.

Pandemia animalelor. Vulpea farmacistă

Se pare că primarul Pleșa n-a gustat stilul original în care s-a derulat până în prezent această operă și a hotărât să ofere albaiulienilor posibilitatea de a afla tot ce se petrecea în spatele cortinei.

stp_alba-iulia

Cu această ocazie am aflat că AIDA -TL (Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia) este o asociație de transport ce deservește 8 localități limitrofe reședinței de județ, fiind finanțată in proporție de 90% din bugetul local al municipiului Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia a achitat suma de aproape jumătate de milion de lei către AIDA-TL, pentru a fi plătiți companiei private STP Alba Iulia

Mai exact, această asociație există cu scopul de a aduna sumele destinate subvenției transportului public, de la UAT-urile componente, și de a le livra unui operator de transport în comun.

Speța în cauză a fost preluată din mers de către primarul Gabriel Pleșa de la fosta administrație, aflându-se acum în ipostaza de a continua sau nu acest dezmăț bugetar bazat pe buzunarele albaiulienilor, fără ca aceștia să beneficieze, în cea mai mare parte, de așa zisele servicii de calitate, oferite de transportul public local.

Executivul local din Aiud va propune Consiliului Local Aiud aprobarea înființării Companiei Municipale de Transport Public Aiud

Imediat ce primarul Pleșa a deschis ușile sălii în care o firmă privată și mai mulți politicieni jucau în costisitorul spectacol AIDA, finanțat cu sume astronomice, au și început să apară reacțiile din partea actorilor deranjați de confortul și liniștea de după cortină.

Plângeri penale, probabil și amenințări din partea acestora la adresa primarului Pleșa vor curge de acum înainte, până ce Justiția își va spune cuvântul cu privire la scenariul și regia în care s-a jucat această operă până acum.

În final, poate ies la iveală mai multe detalii din ceea ce se petrecea în spatele cortinei, departe de ochii cetățenilor, plătitori cuminți de taxe și impozite!

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia