Connect with us

Actualitate

665 de locuri de muncă noi în județul Alba

Published

on

Chiar dacă oferta locurilor de muncă disponibile în județul Alba crește de la o săptămână la alta, candidații sunt de multe ori incompatibili cu cerințele angajatorilor

Angajații din cadru AJOFM îi încurajează pe cetățenii aflați în căutarea unui loc de muncă să urmeze curusile de calificare susținute de instituție. În fiecare săptămână oferta locurilor de muncă oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă vine cu peste 500 de posturi disponibile. Perioada verii aduce mereu o ofertă mai mare, iar angajații AJOFM vin în întâmpinarea candidaților cu programe de formare și cursuri de calificare. O problemă pe care AJOFM o ridică este cea a lipsei de forță de muncă disponibilă pentru investitorii care solicită loturi mari de angajați. Pe lângă infrastructura deficitară, numărul de 2,4 milioane de români plecați pentru a munci în străinătate, se adaugă pe lista factorilor care împiedică atragerea de noi investiții. Cu o populație de circa 20 de milioane de oameni, în România doar 6 milioane au statut de angajat dintr-un număr total de 8,9 milioane de persoane apte de muncă. Diferența de aproape 3 milioane de români este reprezentată de muncitori în agricultura de subzistență, liber profesioniști sau șomeri.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia