Connect with us

Actualitate

Transportatorii – protest la nivel național

Published

on

Transportatorii s-au ținut de cuvânt și nu au cedat presiunilor din partea autorităților, astfel că joi dimineața aceștia au început protestul la nivel național

În Alba Iulia tirurile au claxonat și au mers cu viteză redusă pe DN1. Traficul a fost îngreunat. Președintele Asociației Transportatorilor Apulum, Dumitru Blaga se află și el la București pentru a participa la protest și a transmis un comunicat de presă miercuri.

Asociatiile reunite ale transportatorilor solicita Guvernului Romaniei ca la stabilirea nivelului tarifelor la care vor fi blocate politele RCA sa se tina cont de datele existente privind valoarea daunei medii pe fiecare categorie de autovehicul. In acest fel se va ajunge la valori de maxim 5000 lei/an in cazul autovehiculelor cu MTMA de peste 18.000 kg. Deocamdata nu avem nimic sigur, doar ca acelasi Misu Negritoiu va stabili nivelul la care vor fi blocate tarifele. Experinta acumulata in ultimul an „alaturi” de domnl Misu Negritoiu ne face sa credem ca ceea ce urmeaza va fi si mai rau.

Patronatele din transporturile rutiere cer Parlamentului României să îl demită imediat pe actualul președinte al ASF, Mișu Negrițoiu, după ce, în ultimul an, „și-a dovedit incompetența în a conduce piața asigurărilor din România”. Guvernul a aprobat miercuri, prin ordonanță de urgență, plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă de 6 luni, la un nivel ce va fi stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Actul normativ permite stabilirea de către ASF, pe o perioadă de șase luni, a unui tarif RCA de referință aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia