Connect with us

Actualitate

Superlativele Consiliului Județean Alba. Cât câstigă un Consilier Județean în 30 de minute!

Published

on

consiliul judetean alba

Ședințele Consiliului Județean Alba, durează de regulă„ 30 DE MINUTE

Realitate deja des vehiculată în spațiul public că ședințele ordinare ale Consiliul Județean Alba durează „de regulă 30 de minute” a fost reconfirmată ca ți criteriu de performanță în viziunea D-lui Marius Hațegan, vicepreședinte al acestui organism și Secretar General al PNL  Alba, în studioul televiziunii regioale, Alba Carolina TV în cadrul emisiuni Fapte și Vorbe, moderată de Andrei Barbu. 

Este  întradevăr ca timp o realitate demnă de statisticile superlativelor insă daca am sta „mai ardelenește„ să analizăm acestă afirmație și până la urmă fapt demonstrat, putem trage câteva concluzii nu tocmai îmbucurătoare pentru opinia publică. 

Un aspect pe care am dori să-l punctăm este că în acest context, dacă ne-am raporta la timpul de muncă efectiv „masurat” prin afirmația D-lui Hațegan,  ACTIVITATEA DE CONSILIER JUDEȚEAN ESTE CEA MAI BĂNOASĂ DEMNITATE pe care poate să și-o dorească un cetățean al acestui județ și nu numai. Făcând un calcul simplist, însă argumentat de probe, în 2021, un consilier  județean are consemnat în declarația de avere, ca și venit din acestă  funcție o sumă de 13.140 lei, pentru cele douăsprezece luni în care s-a prezentat cu strășnicie la ședințele ordinare, ceea ce presupune că pentru prezența lunară care înțelegem că este de TREIZECI de minute, incasează  o sumă de 1095 lei. 

Apelând la obiceiul politicienilor când  ne fac promisiuni electorale sau calculează beneficiile  creșterii pensiilor ca si argumente demagogice, luând-o „pe scurtătură, ajungem la concluzia că la un calcul ipotetic pentru o normă intreagă de 168 de ore medie lunară, la tariful practicat de autoritatea județeană pentru  ½  ore ar rezulta un  salariul lunar  de 367.920 lei .

Cred că magistrații pensionari, care au pensii de peste 40.000 de lei lunar, dupa aflarea acestei vești, vor intra deja în grevă intelectuală și vor demara „sforăriile„   pentru reajustarea  cuantumului lunar al pensiei pe care o incasează dupa 25 de ani de muncă. 

Cât despre pensionarii care după 40 de ani de serviciu și implicit de cotizare la fondul de pensii au un venit lunar din pensia personală  cât câstigul orar al unui consilier județean, vă lăsăm pe dumneavoastră să  comentați. 

Advertisement

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia