Connect with us

Actualitate

10 ANI DE SPEROMAX

Published

on

10 ani dedicaţi cauzei pacienţilor cu scleroză multiplă. Felicitări Dragoş Zaharia şi echipei!

Activitățile de bază ale voluntarilor și specialiștilor Asociației „Speromax“ din Alba Iulia sunt centrate pe sprijinul pacienților diagnosticați cu boala care pune tinerii în scaunul cu rotile.

Asociația SM SPEROMAX ALBA este o organizație pentru pacienții de SM și a membrilor de familie a acestora, de asemenea specialiști precum medici, psihologi, asistenți sociali, sociologi sunt membri ai asociaţiei. Scleroza Multiplă este cunoscută în literatura de specialitate ca și “boala adultului tânăr”, vârsta de diagnosticare este între 20 și 40 de ani.


În anul 2007, asociația s-a nascut dintr-un grup de pacienți cu scleroză multiplă, membri de familie și specialiști, toți din județul Alba. Dorința a fost de a crea un grup suport pentru pacienții de SM (Scleroză Multiplă) din județul Alba.

Asociația SM SPEROMAX ALBA este membru deplin al federației asociațiilor de pacienți de SM din România – Societatea de Scleroză Multiplă din România (SSMR). De asemenea membru fondator VOLUM (Federatia Asociatiilor care spijina Voluntariatul in Romania)

Misiunea asociației este creșterea calității vieții în rândul persoanelor afectate de SM prin obiective și activități precum prevenirea discriminării și egalizarea șanselor, egalitatea de tratament, protectia împotriva neglijării bolnavilor SM, responsabilizarea comunității asupra atitudinii față de bolnavii cu SM.

Iinformarea membrilor Asociației cu privire la avantajele și facilitățile legale de care pot beneficia, pe plan social și/sau profesional, conștientizarea/informarea opiniei publice – autorităților publice, furnizorii de servicii sociale, reprezentanții societății civile despre evoluția cazuisticii în SM și necesarul implicării în activității de protecție în domeniul SM, organizarea de activități informativ-educative, culturale, de divertisment cu și în beneficiul bolnavilor de SM.

Reprezentarea membrilor în raport cu autoritățile pentru a înlesni accesul la facilitățile prevăzute de lege, precum și inițierea unor demersuri pentru îmbunătățirea legislației privind protecția socială și asistența medicală, lobby și campanii pentru cunoașterea dizabilității SM de către cetățeni și implicarea lor în servirea cauzei SM, etc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia