Connect with us

Actualitate

Sântămăria Mare sărbătorită de credincioșii din Alba Iulia

Published

on

Sfânta Maria, mama lui Iisus este prăznuită cu ocazia mai mulor sărbători care biblic, simbolizează momente marcante în evoluția creștinismului

Totuși, dintre toate, Adormirea Maicii Domnului este cea mai importantă dintre ele, iar la Alba Iulia, sute de creștini au participat la slujba care a făcut catedrala Reîntregirii, neîncăpătoare. Președintele României, Klaus Iohannis le-a transmis credincioșilor din țară și de peste hotare un mesaj cu ocazia sărbătorii.

Prăznuim astăzi una dintre marile sărbători ale creștinătății, Adormirea Maicii Domnului. Astfel de momente sunt un bun prilej pentru noi să luăm exemplul de tărie și speranță al Sfintei Marii și să ne gândim, de asemenea, la cât de importante sunt credința și generozitatea în societatea noastră. Vă transmit cele mai bune gânduri și vă doresc o zi liniștită! (Sursă: Facebook)

Totodată, pentru români, ziua de 15 august semnifică și trecerea de la vară la toamnă, dar și Ziua Marinei, Fecioara Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. Românii se bucură în această dată de una din zilele libere stabilităe prin lege, Sântămăria Mare fiind una din cele 12 zile libere în 2016.

1 Comment

1 Comment

  1. danciu

    august 17, 2016 at 8:05 am

    Nu este cea mai mare sarbatoare
    INVIEREA este cea mai mare si importanta sarbatoare a crestinismului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia