Connect with us

Actualitate

Polițiștii din Alba au efectuat 100 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor. De ce?

Published

on

control politia alba scoli

ACȚIUNE PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Ieri, 22 februarie, peste 1.900 de elevi din județ au luat parte la activități infirmativ- preventive.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 100 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor.

La data de 22 februarie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au acționat în baza unui plan de acțiune, pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ, prevenirea absenteismului și conștientizarea consecințelor faptelor de natură penală și contravențională, în 61 de unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, la care au luat parte un număr de aproximativ 1.900 de elevi.

Au fost abordate teme privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, prevenirea victimizării din traficul de persoane, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea consumului produselor din tutun, în incinta unităților de învățământ, și prevenirea violenței, sub toate formele ei.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au verificat 100 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun elevilor.

Activitățile informativ-preventive au fost realizate cu sprijinul a 43 de cadre didactice, care au întărit mesajul polițiștilor și care asigură o strânsă legătură între școlile în care predau și polițiștii care au în responsabilitate siguranța din incinta acestora.

În pragul unei binemeritate vacanțe, polițiștii le-au adresat elevilor și recomandări pentru adoptarea unui comportament adecvat, astfel încât vacanța le aducă doar amintiri frumoase.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate