Connect with us

Actualitate

Panica pastilei de iod

Published

on

rafila pastila iod

Ministrul Sănătății, declarație total iresponsabilă și generatoare de panică

Într-o perioadă deja instabilă și vulnerabilă, vine ministrul sănătății cu o declarație pe care o cataloghez cel puțin iresponsabilă: „românii de până la 40 de ani să ridice -cât mai repede- pastilele de iodură de potasiu”.

Încă mă întreb care să fi fost logica din spatele acestei declarații… fără explicații, fără „prescripție”. Ministrul Rafila completează: să cerem rețetă medicilor de familie și să mergem cu ea la farmacie să primim pastilele. Și, pac, a pasat-o.

Sigur că imediat și justificat, oamenii asaltează medicii de familie și aproape blochează un sistem sanitar deja prea șubred. Ministerul sesizează panica generată total aiurea și (re)vine (peste Rafila) cu un comunicat în care ni se spune că nu e panică, nu e nimic nou, e doar un sfat, așa, care ne amintește că putem lua pastilele acasă, să fie acolo, gen… și că pilulele nu se iau preventiv, ci doar în caz de Doamne ferește

🙂 asta la câteva ore după declarațiile boNbă! 🤦🏼‍♀️

Deja văd 3,4 milioane de români care iau pasilele imediat cum ies din farmacii. Pentru că teama și panica generate de un… for superior, o Instituție în care ar trebui să avem încredere și la care să ne uităm ca la o busolă în situații de criză, sunt mai puternice decât logica sau cunoștințele. Și e normal să fie așa. Ce nu e normal este ca „forul superior” să dea astfel de gherle.

IMPORTANT: potrivit celor abilitați să dețină informații de acest tip (AIEA și CNCAN), Centrala Nucleară de la Zaporojîie nu „scapă” emisii radioactive. Cele șase unități sunt anvelopate cu oțel și beton armat (nu pot fi pătrunse prea ușor nici măcar de armament), au fost distruși trei senzori din zeci sau chiar sute care există pe amplasamentul Centralei și în apropierea ei, AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică) a anunțat că măsurările arată că nu există nicio scurgere radioactivă și pastilele de iodură de potasiu NU se iau preventiv, ci doar în primele ore de la producerea unui accident/incident nuclear, scrie Sonia Simionov pe pagina sa de socializare.

AVEȚI ÎNCREDERE ÎN ȘTIINȚĂ!
Asta cu pastila de iod a lui Arafila e ca și cum ne-ar spune ”autoritățile”: ”Vine un ger de -38 de grade, populației i se vor distribui chiloței de lână”.

Doar vă învăț de ceva vreme: totul, absolut totul este o minciună! O cacealma! Iar, dacă cineva, din greșeală, spune adevărul, imediat își va cere scuze!

Rușii au ocupat zona centralei de la Zaporoje acum câteva săptămâni și acum o bombardează? Numai bibanii de crescătorie pot crede așa ceva, scrie dr.Răzvan Constantinescu  pe pagina sa de sociializare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate