Connect with us

Actualitate

Luptele și victoriile din viața generației tinere

Published

on

“M-am culcat des plângând și nici nu am avut o cauză”

Simon Dinu este un tânăr care a crescut într-o familie cu valori biblice, însă anturajul și dorința lui de a-și trăi viața l-au dus pe căi întunecate. El credea că viața trăită astfel e menită să îi aducă fericire, dar la sfârșitul zilei, când punea capul pe pernă, simțea în sufletul lui un gol imens și multă tristețe.

Într-un moment din viața lui, a fost conștientizat de gândul că tot ceea ce face nu are sens și fericirea pe moment, nu este una autentică. El a ales atunci să Il caute pe Dumnezeu cu sinceritate și să afle mai multe despre El. În acea perioadă, Simon a fost într-o tabără creștină de unde, spune el, “am plecat acasă cu un foc în inima mea, că vreau să îl caut pe Dumnezeu mai mult și mai mult, dar avem un dusman care nu vrea să îl căutăm pe Dumnezeu pentru că este gelos.”

A urmat o perioadă foarte grea pentru Simon, cu multe lupte și căderi dar s-a ridicat și L-a ales din nou pe Dumnezeu. Și-a dat seama că are nevoie de eliberare și dupa ce o persoană din grupul de tineri s-a rugat sa fie eliberat, a simtit cum ceva a plecat din inima lui și de atunci, toată viața lui s-a schimbat.
Îl slujește pe Dumnezeu foarte dedicat și este implicat în lucrarea “Filipi Vision” alături de Florin Lupean, președintele acestui ONG care sustine mai multe proiecte sociale în diferite țări.

Florin este pasionat de lucrarea cu tinerii și îi ajută să Il descopere pe Dumnezeu. El spune că unele dintre cele mai mari lupte ale tinerilor sunt pofta sexuală, etichetele puse de alții asupra lor și bătălia la nivelul minții.

“Pofta este cea care face ca ispita să devină păcat. Pofta chinuie.”

“Daca până atunci pofta te-a chinuit, dupa ce cazi vei fi cu adevărat chinuit. Povara păcatului apasă greu.” -afirmă Florin Lupean.

Florin Lupean
Florin Lupean

El sfătuiește tinerii să nu se gândească doar la plăcerile de-o clipă și la ce își doresc ei, ci la consecințele faptelor lor, care implică distrugerea propriei vieți și a celorlalți, necinstire, desconsiderare, manipulare și care mai pe urmă duc la depresie, anxietate și chiar probleme psihice.

Tinerii au nevoie să își cunoască identitatea și să fie preocupați de ceea ce spune Dumnezeu despre ei, să cunoască cine sunt cu adevărat pentru a ține piept ispitelor diavolului, care luptă așa tare pentru a le distruge viețiile.

“Atunci când ești preocupat de de ce spun ceilalți despre tine, tu nu mai ești o voce, ești un ecou” -Florin Lupean.

Una dintre cele mai puternice arme împotriva celui rău este cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu, iar bătălia de la nivelul minții poate fi câștigată doar prin cunoașterea Adevarului și separând minciuna de Adevăr, care este Isus Hristos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate