Connect with us

Actualitate

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2023

Published

on

ACTORII GALEI HOP 2023

Ediţia a 26-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER s-a încheiat în seara zilei de 2 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Direcția artistică a programului fost asigurată de regizorii Alexandru Dabija și Leta Popescu care au ales ca temă PREZENȚA ACTORULUI, urmărind relația dintre actor și mijloacele tehnice și căutând echilibrul dintre specificul teatrului și tehnologie.

Juriul de preselecție – cel care a decis cine sunt cei care merg în etapa finală – a fost format din: George Albert Costea (actor), Alexandru Dabija (regizor), Catinca Drăgănescu (regizoare) și Leta Popescu (regizoare).

Cei 25 de actori selectați pentru competiția de la Alba Iulia (13 artişti la secţiunea Individual şi 5 grupuri) au participat la ateliere de creație și masterclass susținute de artiștii Alexandru Dabija, Leta Popescu, Dragoș Buhagiar și Andrei Cozlac. Întâlnirile au avut loc înaintea concursului, în perioada 26-29 august, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Juriul final al concursului – cel care a analizat prestațiile concurenților și a decis câștigătorii premiilor Galei HOP, ediția 26 – a fost format din: Anca Hanu (actriță), Marcel Iureș (actor), Anna-Maria Popa (actriță, manager), Bobi Pricop (regizor) și Cătălin Ștefănescu (dramaturg, regizor, realizator TV).

Prezentatorii Galei HOP 2023 au fost actrița Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și actorul Alexandru Voicu.

Felicitări concurenților HOP 2023! Andrei Marius Barbu, Ama Beschieru, Paul Bondane, Cristina Casian, George Cocoș, Alexandru Condurat, Andrei Cristea, Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Francesca Fülöp, Maria Grosu, Robert Ioan, Oana Jipa, Tudor Manea, Andrei Mărgineanu, Răzvan Mîndruță, Ingrid Neacșu, Răzvan Omotă, Sașa Pânzaru, Andrei Pleșa, Sara Pongrac, Gabriela Porumbacu, Denissa Rogoz, Alexandru Romescu, Denisa Vraja.

Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în organizarea Galei Tânărului Actor HOP 2023! Echipe artistice și tehnice. Tineri artiști. Parteneri. Tuturor și fiecăruia în parte. Pentru determinare, dedicație, generozitate, răbdare, profesionalism, și bucuria de a lucra împreună.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2023

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

a fost acordat actorilor AMA BESCHIERU și ROBERT IOAN pentru momentul „ANGAJAȚI-MĂ!”, creație colectivă cu inserții din „Pescărușul” de A.P. Cehov.

Premiul a fost anunțat de scenograful Dragoș Buhagiar, președinte UNITER.

Premiul pentru cea mai bună actriţă

a fost acordat actriţei SAȘA PÂNZARU.

Advertisement

Premiul a fost anunțat de Dan Mihai Popescu, administrator public al județului Alba, co-producător al evenimentului.

Premiul pentru cel mai bun actor

a fost acordat actorului RĂZVAN OMOTĂ.

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

a fost acordat actorilor ANDREI MARIUS BARBU și FRANCESCA FÜLÖP pentru momentul „TIC TAC TOK”, creație colectivă.

Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a.

Premiul a fost anunțat de Eunicia Trif, secretar general adjunct al Institutului Cultural Român.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU”– Premiul special al juriului

a fost acordat actriței OANA JIPA pentru „Măgarul și catârul” de Esop (proba impusă).

PREMIII GĂZDUITE

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală

instituit de actrița Dorina Lazăr, care l-a delegat pe regizorul Bobi Pricop să decidă acest premiu a fost acordat actriței GABRIELA PORUMBACU pentru „ACTOR SPECTATOR”, text propriu cu inserție după „Nuntă însângerată” de Federico García Lorca.

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”

a fost acordat actorului RADU FĂRCANE.

Advertisement

Premiul a fost anunțat de Oana Bucur, director de casting.

PREMIILE PUBLICULUI (decise în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro)

Cea mai bună actriţă: GABRIELA PORUMBACU – 915 voturi

Cel mai bun actor: ALEXANDRU ROMESCU – 603 voturi

Cea mai bună trupă de actori: EDUARD CRUCIANU, RADU FĂRCANE, TUDOR MANEA, ANDREI MĂRGINEANU, ANDREI PLEȘA, SARA PONGRAC și DENISA VRAJA pentru momentul „UNTITLED”, creație colectivă– 959 voturi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate