Connect with us

Actualitate

Invitație la serata culturală dedicată lui Radu Stanca și Aurel Sârbu

Published

on

Aurel Sarbu seara cultura sebes

Ne face plăcere să vă invităm miercuri, 5 martie 2025, începând cu ora 17:00, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, pentru o serată culturală în care ne vom aduce aminte cu nostalgie de versurile poetului Radu Stanca.

Evenimentul promite să fie una specială, plină de acorduri muzicale și de frumoasele lucrări ale artistului plastic Aurel Sârbu, care celebrează frumusețea feminină.

Această inițiativă a fost posibilă datorită entuziasmului tinerilor membri ai Asociației „Laudă semințelor”, fondată de Bogdan Turcu. Momentele muzicale vor fi oferite de prof. Alexandra Pamfilie, care va adăuga o notă artistică seratei.

Prezența dumneavoastră va fi o mare onoare pentru noi.


Despre Radu Stanca și Aurel Sârbu

Radu Stanca (1920-1962), născut pe 5 martie 1920 la Sebeș, a crescut într-o familie cu tradiții intelectuale. Absolvent al Facultății de Litere și Filosofie a Universității din Cluj, a fost numit în 1943 asistent la catedra de Filosofia Culturii, condusă de Lucian Blaga, ocupând acest post timp de un an din cauza unei boli grave. În același an, a fost înființat Cercul Literar de la Sibiu, unde Radu Stanca a contribuit semnificativ la crearea unei atmosfere de efervescență spirituală și artistică. A fost dramaturg, eseist, autor de aforisme, regizor, dar, cel mai important, poet. Din păcate, s-a stins din viață prea devreme, fără a avea ocazia de a-și vedea opera literară publicată.

Aurel Sârbu, născut pe 24 aprilie 1953 în Boz, jud. Alba, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoția 1977. Între 1977 și 1980, a fost profesor de desen la Școala Generală din Șanț, jud. Bistrița-Năsăud, și ulterior la Sebeș. A participat la numeroase expoziții de grup și personale, inclusiv la Muzeul Orășenesc Sebeș (1985), Muzeul Național al Unirii Alba Iulia (2017) și Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca (2021). De asemenea, a organizat expoziții personale la muzeul din Sebeș, la Casa de Cultură și în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”.

Aurel Sârbu este și sculptor, având lucrări reprezentative în diferite colecții, atât în străinătate (Germania), cât și în țară, prin monumente de artă publică precum „David Prodan – bust” și „Lucian Blaga – bust”, ambele amplasate în Sebeș, dar și „Monumentul Eroilor” situat în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Urmărește-ne pe TikTok

Urmărește-ne pe Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Urmăreşte-ne pe Instagram

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate