Connect with us

Actualitate

Incredibil ce e OBLIGATORIU SĂ CITEASCĂ copiii de clasa VI-a! ”și-o trage la școală”, ”și ce-i dacă e o curvă”, ”o mamelește”

Published

on

scoala elevi aberatii

Altădată ți se scădea nota la purtare pentru un asemenea limbaj. Astăzi te învață școala să vorbești așa.

Literatura pare că e un domeniu străin politicienilor. Dacă n-ar fi fost așa, reforma aceasta nu ar fi avut o astfel de decădere.

Din păcate politica s-a amestecat întotdeauna în fixarea canonului literar și vedem asta chiar și la contemporanii noștri.

Există totuși anumite reguli raționale, morale iar prin încălcarea acestora, educația se transformă într-un bumerang dureros pentru întregul popor.

În anii imediat următori loviturii de stat bolșevice din Rusia s-au înlăturat scriitorii consacrați. Un fenomen asemănător s-a petrecut și în Germania hitleristă, eliminându-se scriitorii excepționali din învățământ, promovând peste noapte galeria marilor portrete doctrinare, cu o altă față a propagandei moderne. Așa s-a întâmplat României în perioada comunistă și iată, se întâmplă din nou în ”era creierului prespălat”.

Mda, nu mai sunt la modă cărțile bune, cu autori consacrați, autori căzuți în uitare, ca și cum ar fi o pierdere de timp citirea lor. Asta e expresia zugrăvită în mintea copiilor noștri.

manuale scolare clasa 6 a
Limba și literatura română – clasa VI-a

Ca să n-o mai lungim atâta (ne adaptăm limbajului actual), în manualul de limba română de clasa a VI-a, elevii sunt OBLIGAȚI să își ”cultive” buna educație primită acasă, prin citirea anumitor cărți.

Vezi și Pandemia animalelor. Vulpea farmacistă

Cartea ce depășește orice limite ale educației și ale bunului simț e ”Povestiri de pe Calea Moșilor” – autor Adina Popescu.

Advertisement

Această lectură obligatorie se pare că e greu de găsit chiar și la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” din Alba Iulia. De ce? O caută copiii pentru că li se cere la școală, ne spunea un părinte îngrijorat.

Dar ce scrie în această carte pe care copiii noștri sunt OBLIGAȚI să o citească?

manual clasa 6 curva
Literatură obligatorie clasa a VI-a

Dacă moderatorii Alba Carolina TV ar avea un asemenea limbaj, limbajul pe care elevii de clasa a VI-a sunt oblligați să-l învețe la școală, ar fi penalizați financiar de către Consiliul Național al Audiovizualului și amendați de către telespectatorii noștri.

Ajung din nou să strig: jos PSD, jos PNL, jos USR, jos orice culoare de partid care e împotriva educației sănătoase a copiilor noștri!

literatura scolara manual elevi
Literatura școlară pentru elevi

Din păcate, normalitatea e cea impusă prin educația expusă prin filme iar cei ce scapă de acest tratament, sunt condamnați la citirea lecturii școlare, începând din clasa a VI-a.

Cât despre autoarea cărții, mă abțin. Dacă nu era cartea dânsei, cu siguranță experții noștri din învățământ găseau o altă ”carte genială”.

Nu aruncăm cu banii publici pe fereastră.Decizia STP Alba Iulia S.A de a anula gratuitățile este un act unilateral și abuziv

Îmi aduc aminte cum USR-PLUS, în frunte cu domnul Barna, aruncau vorbe asupra Vioricăi Dăncilă, cum că guvernul X a alocat procente foarte mici din PIB pentru învățământ. Iar azi, educația primește cel mai mic buget din ultimii 30 de ani: 2,5% din PIB – proiect de buget iar 70,2% sunt cheltuieli cu salariile.

În mersul ăsta, ceea ce a spus Petre Țuțea ramâne valabil și în viitor:

“Proști v-am lăsat și tot proști v-am găsit”!

Mai jos găsiți link-ul manualului de Limba și Literatura Română de lasa a VI-a, cu ultima pagină:

Advertisement

https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20VI-a/Limba%20si%20literatura%20romana/EDP2/#p=193

Și astfel marii scriitori ai României au devenit mici și irelevanți, producând o generație scoasă de pe marile bulevarde ale cunoașterii și îndosită pe ulițele maidaneze moderniste.

Astea e România educată…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia