Connect with us

Actualitate

„EU AM DISPUS AUDITUL ȘI AM PREDAT PROBELE POLIȚIEI!” Primarul Municipiului Sebeș, clarificări privind informațiile referitoare la cercetarea de către organele de poliție a unor foști angajați ai Direcției de Asistență Socială Sebeș

Published

on

asistenta sociala sebes

La Sebeș, nu voi tolera încălcarea drepturilor cetățenilor, fiind condamnabilă o astfel de conduită în fața unor persoane aflate în situații de vulnerabilitate

Primarul Municipiului Sebeș, clarificări privind informațiile referitoare la cercetarea de către organele de poliție a unor foști angajați ai Direcției de Asistență Socială Sebeș: „EU AM DISPUS AUDITUL ȘI AM PREDAT PROBELE POLIȚIEI!”

Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la cercetarea de către organele de poliție a unor foști angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, cred că este corect să informăm opinia publică asupra faptului că în calitate de primar al Municipiului Sebeș am dispus, la începutul lunii august, un audit intern la instituția menționată (ordin de serviciu nr. 48424/01.08.2022, declanșare misiune audit).

Raportul de audit și toate probele ridicate au fost predate Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, în data de 25.08.2022, de către Primăria Municipiului Sebeș, începându-se astfel cercetările asupra unor persoane care au statutul de foști angajați ai Direcției de Asistență Socială de la Sebeș.

Asumându-și răspunderea, persoanele implicate nu mai au statutul de angajat în serviciile publice ale Municipiului Sebeș și vor răspunde în fața justiției pentru erorile semnalate de probe. Precizez că este vorba de posturi de funcționari publici, ocupate prin concurs.

Este exclusă orice implicare politică a acestora. Din informațiile pe care le deținem în prezent, prejudiciile au fost asumate și acoperite de persoanele aflate în cercetare.

Activitățile Direcției de Asistență Socială Sebeș nu au fost întrerupte, fiind asigurată continuitatea în raporturile cu beneficiarii acestora. Regretăm orice afectare a drepturilor persoanelor vulnerabile care se bazează pe aceste servicii publice și vom face toate eforturile pentru a coopera cu justiția în vederea stabilirii adevărului.

La Sebeș, nu voi tolera încălcarea drepturilor cetățenilor, fiind condamnabilă o astfel de conduită în fața unor persoane aflate în situații de vulnerabilitate. Am fost cel care a dispus auditarea serviciului public și sesizarea directă a organelor de poliție. Serviciile sociale trebuie să se bazeze pe moralitate și pe respect față de nevoile celui de lângă noi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate