Connect with us

Actualitate

Dreptate pentru TESA din sănătate

Published

on

Personalul TESA protestează datorită noului proiect legislativ PLX 172 P 2023

„Ne aflăm astăzi în situația de a protesta, deoarece personalul TESA din sănătate a fost din nou discriminat. De data aceasta suntem nemulțumiți de modul în care am fost marginalizați, pe data de 14 noiembrie din proiectul legislativ PLX 172 P 2023. Acesta privește modificarea și completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Personalul TESA a fost marginalizat încă din 2019, în care salariile nu ne-au fost acordate la grila maximă, iar prin ordonanțe ulterioare primele anuale nu au fost respectate și abia în 2023 a ajuns la nivelul pe care trebuia să îl avem încă din 2022. Mai solicităm calcularea sporurilor la nivelul salariilor din 2023 și calcularea îndemnizațiilor de hrană tot la nivelul din 2023.

Datorită nouă, sistemul poate funcționa și suntem dispuși să facem tot ce este posibil pentru a ne apăra drepturile.

O creștere salarială ar fi foarte importantă pentru noi, deoarece și noi avem de plătit utilități, de îngrijit copii, de îngrijit părinți, că nici ei nu au pensiile extraordinare și ne am putea desfășura activitățile de zi cu zi în condiții normale și am fi mulțumiți.”

-Referend Al Managementului Calității :Ioana Gligor

„Protestele spontane vor continua până la momentul în care vom fi băgați în seamă, pentru că personalul TESA din sănătate întodeauna a fost discriminat și marginalizat, iar noi, la nivelul spitalelor, împreună cu personalul medical și medical auxiliar, suntem o echipă. Dacă una nu ar funcționa o rotiță din acest mecanism, automat activitatea la nivel de spitale nu ar fi cea pe care ne o dorim. Totul are, având repercusiuni asupra pacientului. Pe noi asta ne interesează, ca pacientul să fie bine îngrijit, dar totodată trebuie avut grijă de toți angajații dintr-o instituție. Pe luna decembrie se are în vedere, deoarece Uniunea TESA, la nivel național, a făcut deja demersuri către Ministerul Sănătății prin prin comunicate de presă, să fim luați în seamă, iar dacă nu, de la jumătatea lunii decembrie, aproximativ 12-15 se preconizează ieșiri masive în țară.”-Jurist :Adriana Dan Costin

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate