Connect with us

Actualitate

De ce Mircea Hava NU va candida pentru Primaria Alba Iulia. Opinie

Published

on

mircea Hava

”Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om” citat Mircea Hava.

A fost un primar de succes – spun unii și probabil a fost cel mai bun politician pe care l-a avut vreodată județul Alba. Spun asta, fără a avea intenția de a-i ridica ștacheta, dat fiind faptul că a fost.

Va mai candida fostul primar Mircea Hava pentru scaunul de primar al Municipiului Alba Iulia?

După o simplă analiză a activității sale din presa locală, constatăm că 99% din postările de pe Facebook ale domnului Hava au legătură doar cu munca de europarlamentar și nu cu municipiul Alba Iulia.

Intervențiile sale în presa locală sunt fie sub forma unor articole plătite presei online (o laudatio la propria persoană), fie prin apariții radio la care moderatorul nu face altceva decât să-l introducă, după care mai citește din când în când câteva întrebări prestabilite.

Dar totuși există și afirmații dure din partea europarlamentarului Mircea Hava la adresa primarului Gabriel Pleșa, cum că Primăria a moștenit proiecte și bani fără număr, lăsând impresia că de-ar fi fost Hava la cârma municipalității, altfel stăteau lucrurile.

Dar oare chiar se pregătește Mircea Hava de campanie electorală pentru încă un mandat de primar în Alba Iulia? De ce accelerează pe ideea asta și-i lasă pe cetățenii cu drept de vot să spere și să-l omagieze și să-l aplaude în continuare?

După eșecul detronării de pe scaunul șefiei PNL a județului Alba (”mușcat” fiind chiar de cel pe care l-a ajutat să crească politic, de Ion Dumitrel), existând și riscul pierderii sprijinului politic de la București pentru încă un nou mandat de europarlamentar, Mircea Hava e nevoit să iasă pe scenă în fața electoratului pentru a-și consolida poziția politică pentru negocierile viitoare.

Mircea Hava
Mircea Hava. sursa Facebook

Acesta își crește imaginea pe care a cam piedut-o pe drumul Bruxelles-ului și încearcă să crească în viitoarele sonndaje PNL pentru încă un viitor mandat de… europarlamentar!

Oare mai există vreun loc atât de călduț și liniștit ca postul de parlamentar european? De ce s-ar lega la cap fostul edil cu un nou mandat de primar, după ce Primăria Alba Iulia parcă se mișcă azi cu încetinitorul?

Să nu lăsăm sub cearceaf și discuțiile avute de Mircea Hava cu PeSeDe. Pe surse, se vorbește că i-au propus un post asigurat de deputat sau senator, dacă intră în barca celor roșii. Au fost discuții chiar pentru postul de europarlamentar din partea PSD.

La o mică analiză a paginii de socializare a PSD România – pagina oficială a partidului, constatăm cu Victor Negrescu – europarlamentar PSD Alba, aici e foarte activ. Ca și cum acesta ar vrea să se promoveze național, fie că vrea să urce pe scara politicului în funcții înalte de stat, fie că urmează să-și schimbe ”domiciliul electoral” pentru următorul mandat de europarlamentar, lăsând locul liber pentru un alt nou coleg. Pentru Mircea Hava?

Da, cele scrise mai sus nu ar mai putea avea loc dacă actualii lideri PNL, Ion Dumitrel și fostul-fost lider Mircea Hava și-ar uni destinele politice. Hava ar îngropa securea războiului ce azi atârnă deasupra unuia, cu asigurarea unui nou mandat de europarlamentar PNL.

Viața e scurtă și cred că cel mai rău lucru e că irosim mult din ea șiar pentru siguranța și confortul zile de mâine, unii sunt dispuși să facă mari compromisuri.

Pentru a reveni în prezent, când vorbim de postul de primar al Municipiului Alba Iulia, a europarlamentarului Mircea Hava, e doar pentru CV și nicidecum pentru un viitor mandat.

Sondajele politice care vor urma să apară sunt doar pentru a întâri, consolida și negocia poziția politicianului Mircea Hava pentru a ceea ce este astăzi: europarlamentar.

Să nu uităm că toate lucrurile le putem recupera, mai puţin timpul.

Teo Pop

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate