Connect with us

Actualitate

Lunga toamnă fierbinte a unui  premier debusolat.  Prof. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

premier Romania carolinatv

Dacă am învățat ceva de la viață, este că, uneori, cele mai întunecate momente ne pot aduce în cele mai luminoase locuri.

Numai Dumnezeu ne mai poate salva. Nu avem tineri cu personalitate, puternici, care să vina tare din urmă. Ei sunt îndoctrinați cu toate mizeriile din ,,lumea liberă”. Tineretul este hrănit subliminal și pe față cu dulceața păcatelor antihristice: droguri, băutură, țigări, iubirea de bani șamd. Fără ca cineva să fie bine ancorat în Crucea și Biserica lui Hristos, îi va fi foarte greu să nu fie înrobit de plăcerile temporale, iluzorii și deșarte ale celor cinci simțuri.

Cu cât această cascadă de dopamină a îngerilor de lumină căzuți este mai puternică asupra trupului și sufletului, cu atât căderea este mai zdrobitoare. Toate acestea devenind patimi, duc către o sinucidere curată lentă, vieți distruse, visuri spulberate, depresii profunde șamd. Singura scăpare fiind întoarcerea fiilor și fiicelor risipitoare la Domnul, la Ortodoxie.

„Dacă am învățat ceva de la viață, este că, uneori, cele mai întunecate momente ne pot aduce în cele mai luminoase locuri.

Am învățat că cei mai toxici oameni ne pot învăța cele mai importante lecții; că cele mai dureroase lupte ale noastre ne pot oferi cea mai necesară creștere; și că cele mai sfâșietoare pierderi de prietenie și iubire pot face loc celor mai minunați oameni.

Am învățat că ceea ce pare a fi un blestem pe moment, poate fi de fapt o binecuvântare, și că ceea ce pare a fi sfârșitul drumului este, de fapt, doar descoperirea că suntem meniți să parcurgem pe un alt drum.

Am învățat că oricât de dificile ar părea lucrurile, întotdeauna există speranță.

Și am învățat că indiferent cât de neputincioși ne simțim sau cât de oribile par lucrurile, nu putem renunța. Trebuie să continuăm. Chiar și atunci când este înfricoșător, chiar și atunci când toate puterile noastre par dispărute, trebuie să continuăm să ne ridicăm și să mergem înainte, pentru că oricât ne luptăm în acest moment, va trece, și vom reuși. Am ajuns până aici. Putem trece peste orice va urma.

“În Romania e nevoie de un stat mai simplu și eficient”, Pr.Hrisostom Filipescu. ”E nevoie de un stat mai suplu” –  a recunoscut și Ciolacu. Numai că degeaba-i tai 20% din grăsime, că tot obez rămâne. Toate partidele și-au depus acolo osânza. La noi se taie doar pe hârtie! Pe de o parte, iar pe de altă parte, se măresc salariile și se mai fac ceva angajări.

Pe noi nu ne mai conduce nimeni?

Iohannis e pe alt fus orar, nici el nu mai știe pe unde, iar Ciolacu, revoluționar de Buzău, nu va îndrăzni să supere nici Serviciile și nici Justiția, față de care, ca și premier, cum zice el, scuza a fost că ,,noi politicienii trebuie să fim echilibrați când vorbim de deciziile instanței”. Chiar și când sunt dezechilibrate? Achitându-i pe securiștii acuzați de uciderea dizidentului Gh. Ursu, judecătorii ICCJ s-au gândit că nu riscă nimic. Ei sunt tot ce a dat mai bun Romani!

Premierul are, ce-i drept, ditamai gaura (58 mld.lei) la buget și pregătește 50 de măsuri fiscale pentru a-i reduce dimensiunile, deși nu vorbim de criză economică. Se vor desființa 200.000 de posturi vacante, dar SGG și le scoate pe ale sale la concurs; se desființează ,,anumite instituții inutile”, dar se înființează Agenția de Monitorizare a Companiilor de Stat, la fel de inutilă. ASF ce păzește? În schimb, se tot impozitează mediul privat și mai ales IMM-urile (care scutesc guvernul de grija a milioane de oameni), în timp ce statul a ajuns supraponderal, eșuat și greu de întreținut.

,,E nevoie de un stat mai suplu”

A recunoscut Ciolacu. Numai că, degeaba-i tai 20% din grăsime că tot obez rămâne. Toate partidele și-au depus acolo osânza. Dacă de la cabinetului lui Ciolacu scoți câțiva consilieri, tot rămân destui care să-i spună ce cravată să poarte (soția lui Romașcanu) și ce șosete (Victor Opaschi, un vestigiu din epoca Iliescu). PSD și PNL au însă majoritatea parlamentară cu care pot face o economie serioasă (și dreptate!) votând reducerea de parlamentari la 300 conform referendumului de acum 10 ani. Ar salva astfel sute de persoane de ,,condițiile vătămătoare” din Parlament pentru care primesc, sărmanele, spor de peste 1000 de lei. Dar n-au curaj să taie unde trebuie.

Advertisement

Coaliția e mare la stat și mică la privat. Și la sfat. Acum PSD încearcă să plaseze gaura bugetară lăsată de Câciu, Cîțu și Orban în ograda PNL. Tudose vede ,,fantome liberale roz cu buline” iar Cîțu acuză ,,bolșevicii PSD”. Premierul pretinde însă că ,,guvernarea e mai importantă decât păruiala” (aș! păruiala e mult mai reușită) și că ,,bla-blaul politic înseamnă blocarea fondurilor UE”. E vorba de miliardele de euro aflate în pericol din cauza pensiilor speciale – a căror lege a fost (previzibil!) respinsă de CCR.

Premierul a anunțat o sesiune parlamentară specială somând-o  pe Alina Gorghiu (ministrul justiției, în caz că vă întrebați) să corecteze legea lui Budăi conform obiecțiilor CCR. Premierul acum vede și el cum e să guvernezi după miniștri PSD. Alina i-a replicat că ,,e atributul Parlamentului să corecteze legea al cărui titular e ministerul muncii”.Te pui cu Mesalina? Liberalul Guran a explicat că-n coaliție e ca pe stadion: ,,suntem ca Steaua și Dinamo, împreună la națională, dar rivali pe teren”. Drept care ,,cine joacă Solitaire, să plece” a zis selecționerul Ciolacu.

Să rămână cine joacă în echipă!

În gașcă, în haită. Cum se vede, greu la deal și cu boii mari. Cu boii mici e rău de tot la vale. Simion promite insule artificiale în Marea Neagră, cu hoteluri ca-n Dubai. Dacă nu suntem capabili să facem o autostradă (Comarnic – Brașov) pe uscat, sigur facem insule în apă. Oricum Duba-i pentru celebrii și bogați (uneori și inculpați). Hai, că râde și Șoșoacă de voi cu Marea Neagră! Așadar, soluția AUR e ușor de presupus: din lac rusesc, în  puț. Avem o harababură creată pe banii statului. Statul gras și cetățeanul slab, pensii speciale, deficit, măsuri de austeritate.

 În 2009, PSD a tulit-o de la guvernare, că știa ce va veni. Iar în 2010 ne-am trezit cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană pe cap, care ne-au spus: ”Reduceți deficitul!   Măriți Taxele!  Dați oameni afară!

 Iar Băsescu și PD-L s-au conformat, că altfel ne prăbușeam. Sau cel puțin așa credeam atunci. Ulterior, am aflat că nu există ceva mai greșit decât să dai otova oameni afară de la stat și să introduci taxe. Toată gândirea de austeritate fusese făcută de Angela Merkel, care a vrut –  și a reușit în mare măsură – să subjuge toată Europa, ea făcând afaceri preferențiale cu Rusia. Atunci, marii economiști au avertizat că nu e bine și că altele sunt soluțiile și anume, dezvoltarea, investiții ale statului și private la greu. Singura soluție ca să se întoarcă roata.

Cu capul lui de ”gâgă”, Ciolacu îl cheamă pe Voinea de la Banca Mondială și-i face măsurile de austeritate. Nu mă pot supăra foarte tare pe Ciolacu, că el oricum nu înțelege nimic din ceea ce face, iar din ce spune nici atât, mai ales că de-abia acum a-nceput să lege două-trei  cuvinte, cu greu. Cred ca Ciolacu a realizat ce înseamnă să conduci o țară și, sper așa cum cunosc, să facă ceva ordine.

Acum a venit și problema Crevedia, care seamănă a mână criminală. Dar adevărații criminali sunt cei care au știut, au văzut și nu au luat măsuri. Cred că Ciolacu va ști ce trebuie făcut. Remarc deranjul domnului Președinte de a merge să viziteze Spitalul unde sunt internați pompierii arși. Seamănă a Colectiv…

Ciolacu este un executant!

Cineva îi dă ordinul și el execută. Acum i l-au dat și i-l dau străinii. Iar el are un grav complex de inferioritate. Tot ce-i vine de la șefi e bun. În rest, se oțărăște ca ”musca lui Arafat”. ”Ciolacu, dacă ar fi avut un bob de minte, doar un bob, ar fi știut că are două soluții la îndemână:

În primul rând, ar fi aflat că deficitul mare se datorează pandemiei, în care am fost obligați să oprim, la propriu,  economia și să ne băgăm ca idioții în case, iar în al doilea rând, crizei energetice și a materiilor prime cauzate de război. Toate aceste găuri sunt produse de ,,mamutul stat roman’’ și de UE.

Amândoi factori externi impuși de UE. Statul Român vrea să dea oameni afară ca să plătească în continuare mamuții din energie, care ne rup pe genunchi la bani. Statul este doar executantul, cât or mai fi bani.

Orice politician care-și iubește țara și cu un grăunte de minte în cap s-ar fi urcat în avion, s-ar fi dus la Bruxelles și le-ar fi spus ălora că așa nu merge: să ne fure cu două mâini și după aceea să ne oblige să facem și foamea. Noi, după câte știu, cumpărăm la ordinul lor și acum vaccinuri pe care după aceea le aruncăm.

Această “Reformă a Statului”, de care sunt sătul până-n gât, pe care am promovat-o trei ani, zi de zi, seară de seară, este praf în ochi. Ca și celebra Lege a Educației. Este impusă din afară și una și alta, pentru a ne subjuga definitiv. La umbra ei vor fi vândute toate societățile cu capital de stat și toate regiile, totul va fi vândut străinilor chiar de Ciolacu sau de următorul premier. Pe Ciolacu nu cred că îl prinde iarna.

Advertisement

Când a scos programul economic al guvernului, am strigat de bucurie: Productivismul. Am și vorbit despre asta. În loc de Productivism, ne trezim cu măsuri de Austeritate, fără a avea vreo criză. Nimeni nu spune că aparatul de stat este bine așezat. Da, trebuie ajustări, unele importante. Trebuie o mare reformă a Administrației Publice Locale. Totul însă trebuie făcut așezat, înțelept, fără a arunca societatea, și așa slăbită din cauza pandemiei și războiului, la limita exploziei.

Reforma nu se face după ureche!

 Comisia Europeană, de data asta, este dispusă să renegocieze deficitul, că știe că ei ne-au băgat în deficit. Nu trebuie decât ca Ciolacul să ia primul avion și să se ducă la Bruxelles. Dar lui îi este frică.  Îi e frică că-i dau ăia cu flit. Nu știe nicio boabă de nicio limbă, de-abia  rupe în română, nu știe nici ce să ceară. Mult mai repede decât se crede, Ciolacul a realizat ca este greu. Până aici i-a fost! Cariera lui, oricare ar fi fost ea, se apropie de final. În aceste condiții, este dirijat de alții, doar pentru interesele lor și nu ale noastre. Și-a rupt gâtul înainte  de a începe. Nu numai el, noi toți avem de suferit.

Ne este frică de ziua de mâine

Datorita lipsei de românism și valori. În aer planează mirosul unei frici generalizate. Generația mea este complet bulversată. Pare că se încearcă timorarea acestei generații. Asta ca să nu mai vorbim de prostirea ei, pentru că acest demers nu ar fi ceva nou. Niciuna dintre virtuțile cardinale, prudența, justiția, tăria și cumpătarea, nu mai sunt considerate virtuți. În cel mai bun caz, sunt forme fără fond.

Virtuți ale generației mele (și nu numai) au devenit ignoranța, lașitatea, supunerea și excesul. Iar faptul că aceste defecte damnabile sunt considerate în mod tacit virtuți, duce la o alienare exacerbată a persoanelor cu bun simț din generația tânără. Cât despre anul ce va veni, nu ni se oferă niciun motiv de a fi mai optimiști.

Temele majore, cum ar fi sărăcirea accelerată a Europei, absurditatea continuării războiului din Ucraina în lipsa oricărei tentative reale de negociere, pericolele care rezidă din concentrarea tot mai accentuată a bogățiilor în mâinile câtorva oameni, simultan cu trecerea tacită a umanității, de la natură îndumnezeită la omul nou, niciuna dintre aceste teme nu este abordată de către nimeni. Probabil că nu vom conștientiza acest dezastru până nu vom ajunge la fundul sacului – sau la fundul cardului.

 Mă bucur că nu sunt ”om de afaceri”, dar de pe margini se vad două lucruri: cât de slabi sunt politicienii, plini de ei, răzbunători, avari doar pentru ei și nu pentru noi amărâții, mă refer la sloganul…”Hoții strigă hoții”. A doua problemă, cei care ne-au vândut metru cu metru, inclusiv întreprinderile, stau prin Elveția, sunt la televizor să ne dea lecții cât de inteligenți și curați sunt domniile lor, sau, mai nou, scriu cărți și le lansează cu mare fast. Îmi este rușine de această politică dusă de 34 ani, care a distrus tot, iar acum unii distrug și Occidentul.

Succes băieți!

 P.S. „Viața este grea. Dacă ești prost, e și mai grea” – John Wayne.

P.P.S. „Dacă ai o problemă, încearcă să o rezolvi, dar niciodată să nu te îngrijorezi. Îngrijorarea nu rezolvă nimic” – Ernest Hemingway

Al dumneavoastră, același,

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate